måndag 19 november 2012

Brytbröd med valnötter

50 g torrjäst
5 dl vatten
2 msk potatismjöl
3 msk matolja
1 tsk salt
3 dl valnötter
ca 12 dl vetemjöl

Vispa samman vatten och potatismjöl i en kastrull och låt det koka upp under omrörning. Låt det svalna.
Häll potatismjölsblandningen i en degbunke o blanda i olja, salt och valnötter. Blanda ihop mjöl och torrjäst och blanda i degbunken. Arbeta degen smidig och lite kladdig.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Fortsätt arbeta degen på bakbord tills den nästan inte kladdar alls. Forma 16 bullar och lägg dem tätt tillsammans i en form.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter i 225 graders ugn.
Låt svalna under bakduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar